Samarbete för 5G-lösningar

HCLTech tillkännager ett nytt samarbete med Intel Corporation och Mavenir. Samarbetet syftar till att utveckla skalbara privata 5G-nätverk.

Med ultralåg latens, förbättrad kontroll och flexibilitet, inklusive nätverksdelning och ett minskat behov av hårdvara samt kablar, står 5G-nätverk redo att vara en central teknik inom många industrier. Bland dessa finns till exempel tillverkning, hälsovård, leveranskedjor och logistik. I takt med att 5G-nätverken utvecklas kommer företag upptäcka nya potentiella värden av att implementera cloud-forward-lösningar i sina verksamheter.

HCLTech, Intel och Mavenir ska ta fram en molnbaserad end-to-end-arkitektur baserad på Intels Xeon-processorer som utnyttjar Mavenirs 5G-lösningar från Mavenir för Radio Access Network (RAN), som är en vital del för att ansluta enheter till 5G-nätet. Utöver detta används Intel SmartEdge och HCLTechs tjänster för ledning och automationstjänster. Företagen ska även investera i HCLTechs Cloud-Native Labs, för att skapa innovativa användningsfall och driva effektiva digital transformation hos företag världen över.

Comments are closed.