Säkerhetstillämpningar förväntas öka

Enligt en ny rapport från telekomanalysföretaget Berg Insight kommer försäljningen av så kallade trådlösa M2M-moduler för säkerhetsapplikationer att växa från 2,3 miljoner år 2009 till närmare 22 miljoner enheter år 2014.

Samtidigt kommer antalet alarmsystem och trackingsystem som är kopplade till en övervakningscentral att öka från 10 miljoner år 2009 till 34 miljoner vid slutet av 2014, enligt rapporten. Stöldskyddssystem för fordon är ett viktigt segment för trådlösa maskin-till-maskin (M2M)-anslutningar i säkerhetsbranschen. Hårdvara som kombinerar GPS och GSM/GPRS-teknologier möjliggör övervakning av rörliga objekt.

Idag råder ofta försäkringsbolagen sina kunder att installera säkerhetssystem baserade på trådlös kommunikation och satellitpositionering vid tecknande av försäkringar.

”Om man köper en lyxbil i många europeiska länder som Benelux eller Storbritannien kommer sannolikt försäkringsbolaget att kräva ett GSM/GPS stöldskyddssystem”, säger André Malm, telekomanalytiker, Berg Insight, via ett pressmeddelande.

Han tillägger att när det europeiska eCall-initiativet att införa GSM/GPS-teknologi för att bilar automatiskt skall ringa 112 vid en olycka är infört, kommer detta sannolikt även att driva på försäljningen av stöldskyddstjänster som kan använda samma hårdvara.

Comments are closed.