Neonodes pekskärmsteknik i ny e-boksläsare

Neonodes optiska pekskärmsteknik ”zForce” gör nu sitt intåg på den asiatiska marknaden.

I den nya e-boksläsaren, benämnd JinYong Reader, som nyligen lanserades av företaget Koobe används Neonodes pekskärm för e-boksläsare, zForce eBook (”zBook”), enligt ett pressmeddelande.

Koobes e-boksläsare JinYong Reader har en 6-tums skärm, en ARM-baserad applikationsprocessor och Neonodes pekskärmslösning som specialanpassats för e-böcker.

JinYong Reader kommer främst att säljas på den kinesisk-språkiga marknaden. Läsaren uppges vara marknadens tunnaste pekskärmsbaserade e-boksläsare som stödjer ”multitouch” och svep. Programvaran stödjer ett flertal filformat, som till exempel PDF, ePub, html, txt, och bilder i formaten JPG, BMP och PNG. Den har ett internt minne på 2 GB, men som också ska kunna utökas genom att använda den inbyggda MicroSD-kortplatsen.

– Vi är glada över att samarbeta med ett så framstående företag inom digitala medier som Koobe. Vår pekskärmsteknik zForce kommer nu att bidra till att den asiatiska marknaden får en lättanvänd och funktionsrik e-boksläsare, säger Thomas Eriksson, vd på Neonode Technologies AB.

Comments are closed.