Säkerhetsprodukt spås en bra framtid

En svensk uppfinning ska ge 30 nya jobb i Malmö. Företaget har utvecklat ett elektroniskt dörröga där den som knackar på kan ses på en LCD-skärm.
"The eye" som produkten döpts till och som Malmöföretaget Golden Eye Security Service AB tagit fram, består av en kameravidvinkellins på utsidan som monteras i samma hål som ett vanligt optiskt dörröga och har en 2,4 tums LCD färgskärm på insidan av ytterdörren.
–  Det är en jättemarknad som ligger framför våra fötter. Bara i Sverige har vi nästan fem miljoner lägenheter varav över 90 procent idag har ett optiskt dörröga. Vår bedömning är att minst 10 procent av dem kommer att byta till vårt ergonomiska dörröga och då är den marknaden värd över 700 miljoner kronor inom de närmaste åren. Sedan finns det också en mycket stor potential ute i Europa, säger vi och uppfinnaren Conny Lindqvist.
Produkten klarar också av att användas vid sena kvällar och på nätter med hjälp av IR-detektor. Lägenhetsinnehavaren kan se vad som sker eller vem som står utanför ytterdörren även om det är helt mörkt i trappuppgången, vilket ska skapa trygghet.

Comments are closed.