Säker identifikation med handflatan

Fujitsu lanserar en innovativ autentiseringslösning baserad på PalmSecure-teknik

Den italienska bankkoncernen UniCredit har utvecklat det första kommersiellt användbara biometriska betalningssystemet baserat på Fujitsu PalmSecure. Fujitsus teknik, som genom att läsa av en persons unika mönster av vener i handflatan, blir nu allmänt tillgänglig. Tekniken använder biometri genom en kontaktlös avläsning av handflatan och är till skillnad från många traditionella autentiseringsmetoder som chip och pin-kod, både säkrare, enklare att använda och svårare att lura.
Fujitsu PalmSecure är en robust och skalbar lösning som kan anpassas till en mängd olika tillämpningar. Fujitsu diskuterar redan implementation av PalmSecure-tekniken med flera företag, bland annat inom flygbranschen där den skulle kunna ersätta boardingkortet, inom underhållningsindustrin och inom handeln.
– Med PalmSecure försöker Fujitsu hitta en teknisk lösning på ett verkligt problem i det dagliga livet, säger Joseph Reger, CTO på Fujitsu Technology Solutions. PalmSecure-tekniken är nu beprövad och har visat sig vara effektivt mot bedrägerier.

Comments are closed.