Riskkapitalbolaget Rymdkapital går in i Forsway

Forsway Scandinavia AB får en ny delägare i form av Rymdkapital AB som går in med kapital och affärsstöd. Rymdkapital är grundat och uppbackat av veteraner inom både VC och rymdindustrin och de är fokuserade på investeringar i europeiska start-up företag inom rymdsektorn.

Samarbetet med Forsway är en del av Rymdkapitals strävan att erbjuda kapital, affärsstöd och nätverk för europeiska rymdstart-up företag med globala ambitioner.

– Den nordiska regionen kan visa upp ett brett spektrum av spetsteknologier inom många branscher säger Ted Elvhage, Managing Partner hos Rymdkapital. Både EU och ESA (European Space Agency) vill se ett starkare europeiskt rymdekosystem.

Forsways produkter möjliggör en förbättrad bredbandsaccess i områden med dålig eller ingen uppkoppling. Företagets hybridlösningar hjälper operatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda en stabil uppkoppling i både tillväxtländer och glest befolkade områden i mer industrialiserade länder.

– Tjänster via rymden innebär nya möjligheter och utgör ett tillväxtområde där vi kan skapa värde, säger Ulf Palmnäs, en av Rymdkapitals grundare.

Comments are closed.