RF-förstärkare för många tillämpningar

Fairview Microwave har släppt en serie 50 ohms RF-förstärkare i frekvensband inom spannet 9 kHz till 3 GHz. Förstärkarna uppvisar låga brusnivåer på ned till 0,5 dB och en hög IP3-linjäritet på upp till +37 dBm.

Fairview Microwaves nya serie förstärkare kan användas inom ett brett antal tillämpningar såsom elektronisk krigföring, militär kommunikation, SATCOM, fiberoptiska kommunikationssystem, transportsystem, basstationer, patientövervakningssystem, radioastronomi och universitet FoU-Labb vid universitet.

Förstärkarna uppvisar brusnivåer på ner till 0,5 dB och hög IP3-linjäritet på upp till +37 dBm. De kräver inga externt matchande komponenter och är inneslutna i robusta metallkapslingar samt har ett driftstemperaturområde från -40°C till +85°C. Förstärkarnas P1dB-nivåer anges till upp till +23 dBm och i de flesta förstärkarna används avancerade GaAs pHEMT-halvledare för att få till linjära prestanda och hög effektivitet. De försörjs med +12-15 VDC medan biasströmmen varierar från 40mA till 190 mA.

Samtliga förstärkare kostar under 500 dollar per styck och finns enligt företaget i lager för omedelbar leverans.

Comments are closed.