Renesas avslöjar färdplan för ny MPU-familj

Renesas Electronics Europe lanserar en färdplan för en ny Cortex-A9-baserad, embedded-MPU-Familj för grafikhantering, HMI och nätverk.

Renesas Electronics Europe avslöjar nu lite detaljer om sin färdplan för nästa generations mikroprocessorer (MPU). Den nya familjen ARM-baserade mikroprocessorer kommer att kallas "RZ Family" och kommer att utvecklas för tillämpningar som kräver datahantering vid höga hastigheter – 300 MHz och däröver – speciellt for Human Machine Interface (HMI) och kontorsnätverk.

Den nya-RZ-familjen MPU:er kommer att omfatta två serier som är optimerade för två primära applikationsområden:

Grafik och HMI (HMI) –  RZ/A-serien uppges komma att fokusera på HMI-applikationer som stöder upp till XGA-grafik. Den första produkten i serien integrerar en 400 MHz ARM Cortex-A9 kärna och upp till 10 MB on-chip RAM, som ska ge fördelar såsom hög prestanda, lägre strömförbrukning och systemkostnadsbesparingar och eliminera behovet av externt DRAM. Den kommer också att innehålla hårdvaruacceleration för Open VG 1,1-standarden.

Anslutningar – RZ/N-serien kommer att fokusera på anslutning till molnet och annan utrustning. Den första produkten i serien integrerar en 800 MHz ARM Cortex-A9 kärna, Gigabit Ethernet och USB 3,0.

Renesas planerar att kunna leverera provexemplar av den första RZ-produkten, en 40 nm-krets i RZ/A-serien, under andra kvartalet 2013.

Comments are closed.