Rekordvarm sommar gav surfrekord

Årets rekordvarma sommar och fotbolls-VM resulterade i nytt surfrekord i det svenska mobilnätet. Under juli månad mer än fördubblades surfandet över hela landet jämfört med samma period förra året. Det län som ökar mest är Gotland som ökar med 248 procent.

Under sommaren mobilsurfade vi mer än någonsin, visar ny statistik från Telenor. I Sverige ökade mobilsurfen i juli med 128 procent jämfört med samma period förra året, vilket är årets största ökning hittills. Rekordvärme, fotbolls-VM och regn var alla bidragande till den ökade mobilsurfen. Den dagen det surfades allra mest var 22 juli, en dag som stora delar av norra Sverige drabbades av regn och åskskurar. De två andra dagarna då vi surfade som mest var när Sverige spelade kvartsfinal mot England den 7 juli och när VM-finalen spelades den 15 juli.
– Årets varma sommar och fotbolls-VM resulterade i en enorm ökning av mobilsurfen, säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor. Under sommaren befinner sig människor på resande fot vilket gör att man använder sig av mobilnätet i större utsträckning. Slappa dagar i solen med ljudböcker, strömmad video och musik, de allvariga skogsbränderna och en kortare period av kraftig nederbörd i vissa delar av landet tror jag alla bidrog alla till den ökade surfvolymen.
Gotlands län ökade mest, sommarsurfen slog i taket och ökade med 248 procent, nästan dubbelt så högt som rikssnittet. Den största ökningen sker bland landets seniorer, i synnerhet de över 70 år och av dessa är det män över 70 år som ökar mest. Den kommun som ökar mest är Grums i Värmland som ökar med 317 procent. Värmlandsborna surfade mest i Sverige under juli och hade ett snitt som är betydligt högre än månadssnittet.

Comments are closed.