Rekordsiffror för Mouser Electronics

Komponentdistributören Mouser Electronics Inc. rapporterar om en ökning av sin globala försäljning på 24 procent under andra kvartalet och en rekordhög försäljningstillväxt på 71 procent under första halvåret i år i Europa.

– Den globala försäljningen fortsätter att vara exceptionellt stark under 2011. Efter att ha vuxit med 70 procent förra året var vi beredda på ett långsammare 2011. Men den globala försäljningstillväxten på 24 procent för Q2 innebar ännu ett rekordkvartal. Detta ger Mouser en 27-procentig försäljningsökning under första halvåret 2011. Vi är entusiastiska över vad vi ser i år igen. Med den fortsatta teknikutvecklingen fortsätter efterfrågan på halvledare och elektroniska komponenter att vara mycket stor, menar Glenn Smith, Mouser Electronics vd och koncernchef.

Mouser uppges fortsätta växa i Asien, Kina och Amerika med nästan 20 procent men har den starkaste tillväxten i Europa, där företagets försäljning för 2011 ökat med 71 procent. Mouser har bokfört uppgångar på över 71 procent i Tyskland, Frankrike, Sverige och Spanien, följt av uppgångar på över 65 procent i Storbritannien, Italien och Nederländerna.

 Mouser fortsätter sin expansion i Europa med öppnandet av nya kundtjänst/tekniska stödfilialer. Under tredje kvartalet kommer Mouser att öppna nya kontor i Stockholm och i Eindhoven. Det följer på öppnandet av filialer i Frankrike, Spanien och Tjeckien under Q1 och Q2, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.