Raspberry Pi till skolor i underprivilegierade områden

RS Components har beslutat att fira tvåårsdagen för den kreditkortsstora datorn Raspberry Pi med att skänka bort mer än 500 kort till skolor i underprivilegierade områden i världen.

 

Raspberry Pi utvecklades framför allt i utbildningssyfte, för att uppmuntra skolor att lära ut programmering, men RS har även sett ett enormt upptag av tekniken från företag och elektronikhobbyister. För att fira tvåårsdagen av lanseringen kommer RS att stödja Raspberry Pi Foundations ursprungliga målsättning genom att skänka en Raspberry Pi Model B till en skola för varje företagsorder (om minst 25 enheter) på Raspberry Pi-kort som bolaget får in från branschen.
Programmet kommer att pågå under mars 2014. Gåvorna kommer att skänkas till skolor i fattiga områden runt om i världen som kanske inte annars skulle ha tillgång till denna teknik. RS hoppas kunna skänka över 500 Raspberry Pi-kort till skolor innan månaden är slut.
– Raspberry Pis uppkomst handlade helt och hållet om användningen inom utbildning och för att släppa loss kreativiteten för nybörjare inom programmering, men efterfrågan från branschen och privata elektronikentusiaster varit utan motstycke, säger Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing på RS Components. Vi vill ge någonting tillbaks till den ursprungliga tanken bakom Raspberry Pi och ser tvåårsjubileet för denna banbrytande teknik som det perfekta tillfället att göra det.

Comments are closed.