Raspberry Pi från element 14

Element 14 och RS Components kommer båda att sälja den kreditkortsnota tjugofemdollarsdatorn ($25 eller $35 beroende på modell) Raspberry Pi. Båda företagen har fått en tilldelning var av 900 kort att sälja. Uppgifterna resulterade i en dramatisk storm av efterfrågan vilket initialt resulterade i överbelastade RS-Components tyska hemsida.
På bilden ser vi Harriet Green, vd för Premier Farnell vilket ligger bakom  element14, underteckna det golobalt gällande distributionsavtalet med Eben Upton, grundare av Raspberry Pi Foundation.
Element 14 kommer kommer via sin ”community” att understödja diskussioner, debatter och delande av kunskap och information från användare av vitt skilda slag.
Harriet Green säger:
– Detta partnerskap för samman världens största community för konstruktörer med en av de intressantaste produkter som lanserats under årtionden. Vi tror att den kommer att verka som katalysator för en revolution inom programmering.
 Raspberry Pi Foundation är en sammanslutning som formats och stötts av influenser från dator- och affärsvärldarna. Den tror på behovet av flera utvecklare som verkligen kan gå ”under skinnet” på en datorkomponent och är övertygad om att det inte finns ett behov av att i mindre grad vara beroende av utvecklingshjälpmedel och effekthungriga lager av kod.
Eben Upton, medgrundare av Raspberry Pi Foundation, säger:
– Ett minskat kunnande om datorkärnor  kan vi verkligen bemöta med Raspberry Pi liksom med det sätt som element14 community stödjer utvecklare på alla kunskapsnivåer. Att komma över studenternas rädsla för programmering för första gången är ett kritiskt steg i att öppna möjligheterna för industrins smartaste personer.
Initialt kommer Raspberry Pi att säljas i en okapslad B-version, som har två USB-uttag, 256 Mbyte RAM, HDMI-anslutning, SD-minneskorthållare och en Ethernetport. den kommande Modell A har bara 256 Mbyte RAM och en USB-port. B-versionen skall kosta 35 dollar medan A-versionen är så billig som 25 dollar. Korten gör det möjligt att börja lära sig att koda och programmera, på basis av operativsystemet Fedora OS (Linux).
Även RS Components (RS), som tillhör Electrocomponents plc (LSE:ECM), meddelar att Raspberry Pi kan beställas från deras hemsida.
Eben Upton, grundare av Raspberry Pi foundation, säger sig sätta värde på RS DesignSpark community (www.designspark.com) och dess möjligheter till konstruktionslösningar som bygger på open source:
– RS DesignSparc community, och dess gratisprogramvara för mönsterkortkonstruktion har en koppling till ingenjörer under hela deras karriär och används av många universitet i världen.
Såväl Element14 som RS-components tar nu emot beställningar men har ännu inte mottagit sina leveranser om 900 kort var från Raspberry Pi Foundation.

Comments are closed.