QSeven-modul med Intels senaste Atomprocessorer

Från Congatec kommer en ny datormodul för inbyggnad, baserad på Atomprocessorer i Intels senaste generation med det tidigare kodnamnet Bay Trail. Congatec har redan vid Intels lansering av kretsarna modulen färdig i form av fungerande prover.

 

Den nya modulen, conga-QA3, finns i ett antal konfigurationer med en, två och fyra processorkärnor och bestyckas typiskt med 2GB DDRIIIL och 4GB NAND Flash (eMMC 4.5) ytmonterat ombord. Den kan också fås i specialkonfigurationer med större lagringskapacitet. Klockfrekvenserna är 1.33GHz, 1.46GHz, 1.75GHz och 1.91GHz.
Atom E3800-familjen är en x86 SOC(system-on-chip) som förenar låg effekt och betydande prestandaförbättringar gällande både CPU och GPU jämfört med tidigare generationer. Med 5W TDP (Thermal Design Power) för den enkärniga E3815 och 6W TDP för den dubbelkärniga E3825, lämpar sig denna plattform utmärkt för krävande industriella applikationer som kräver helt passiva kyllösningar. Congatec använder keramiska kondensatorer på dessa moduler för att uppnå maximal produktlivslängd i fält i tuffa miljöer.
Förutom att själva processorkärnan förbättrats i prestanda kraftigt mot tidigare generationer Atomkretsar, så har betydande förbättringar av grafikprocessorn gjorts, och den har nu stöd för bl a DirectX 11, OpenGL 3, OpenCL 1.2 och har en kraftfull videodekodningsenhet som klarar av att avkoda multipla full-HD videoströmmar samtidigt. Vidare finns nu inbyggd hårdvaruacceleration i processorn för kryptering i form av instruktionsetet AES-NI.
Modulen har stöd för olika digitala displaygränssnitt och har stöd för upplösningar upp till 2560×1600 med DisplayPort och 1920×1200 med HDMI, samt har stöd för två individuella displayer via dual 24 bits LVDS. Vidare finns stöd för moderna och snabba interface som t ex PCI Express 2.0, USB 3.0, SATA II (3.0 Gbps) och en Intel I210 Ethernet controller ger stöd för Gbit Ethernet. LPC-bus finns för att lätt kunna hantera legacystöd. Utöver detta finns även bl a I2C-bus och MIPI-interface för kameratillämpningar.
conga-QA3 har stöd för populära operativsystem, som Windows 8, Windows 8 Embedded, Windows 7, Windows 7 Embedded, Windows Embedded Compact 7 och Linux.

Comments are closed.