Annons

PSoC med Bluetooth Low Energy för IoT

Genom att kombinera de programmerbara PSoC-kretsarna med Bluetooth Low Energy (BLE) har Cypress fått fram en komponent som verkar skräddarsydd för Internet of Things. ARM-processor, programmerbara analoga och digitala block och inbyggd BLE minskar behovet av yttre komponenter till ett minimum.


Utvecklingskort för PSoC 4 BLE

– Det senaste året har vi sett BLE ta över allt mer inom Internet of Things och det är inte så konstigt, säger John Weil, ansvarig för PSoC hos Cypress. Alla vill använda smarta telefoner som styrenhet eller gateway och då är det bara Bluetooth som fungerar.
PSoC 4 BLE är alltså en PSoC 4 med Bluetooth. Komponenten innehåller en ARM Cortex M0-kärna, ett antal programmerbara analoga och digitala byggblock (inklusive kapacitiv touchsensor) och en mängd av de övriga funktioner som PSoC-komponenterna brukar innehålla. Alltsammans programmeras och konfigureras som vanligt med hjälp av företagets grafiska utvecklingsverktyg och det finns gott om experimentkort och andra hjälpmedel.
Men det viktigaste av allt är ändå att energiförbrukningen är låg. En komponent som är avsedd för IoT-tillämpningar måste klara sig lång tid på ett batteri.
– Vi har redan tidigare optimerat PSoC för extremt låg energiförbrukning och vår BLE-lösning är också extremt energisnål. Vi har vilolägen i nanoampereklassen, ytterst låg aktiv energiförbrukning och utmärkta möjligheter att skifta fram och tillbaka mellan olika vilolägen. Det är därför möjligt att göra lågenergikonstruktioner som klarar sig i åratal på en knappcell.


John Weil, ansvarig för PSoC hos Cypress

Comments are closed.