Profcon Electronics förvärvar Telefrang

Profcon Electronics AB har gjort en överenskommelse med Göteborgsföretaget Telefrang AB om att köpa 100 procent av verksamheten med tillträdesdag den 31 augusti 2012.

Profcon Electronics AB har länge sökt expandera sin verksamhet i västra Sverige och när detta tillfälle dök upp blev Lars Lidmarck, vd för Profcon, mycket intresserad då synergieffekterna är påtagliga.

–  Jag känner Thomas och Ulla (och Telefrang) sedan många år och vi ser stora möjligheter att expandera båda företagen. Vi har ju en lång erfarenhet av att bygga kundanpassade industridatorer och Telefrang AB har genom sin egenutvecklade SIOX-buss och I/O-moduler de enheter vi behöver för att möta kundernas speciella behov, säger Lars Lidmarck.

– Profcon Electronics AB öppnade förra året ett försäljningskontor i Stockholm dit vi nu söker ytterligare en säljare och vi kommer snarast förstärka marknadsföringssidan hos Telefrang AB med ännu en person, fortsätter Lars Lidmarck.

Telefrang AB kommer att driva nuvarande verksamhet från dagens adress i Göteborg och grundarna till bolaget kommer att vara verksamma i företaget på konsultbasis. Utveckling och kundanpassning på SIOX-enheterna kommer att ske i Göteborg som tidigare.

Profcon Electronics AB kommer att kunna tillföra viss mjukvaruutveckling, framför allt när det gäller Windows Embeddedlösningar och på detta sätt erbjuda de två företagens kunder mer kompletta system än tidigare. Telefrang blir ett helägt dotterbolag till Profcon Electronics AB som i sin tur ingår i O&J-gruppen som har sitt säte i Nås i Dalarna, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.