Processor med inriktning mot IoT

De nya processorerna i serie i.MX 6ULL från NXP innehåller effekthantering, säkerhetsfunktioner och en mångfald gränssnitt för att passa för skalbara, säkra IoT-lösningar med låg effektförbrukning.

03MX 6ULL

Serie i.MX 6 bygger på processorkärnan ARM Cortex-A7, som kan klockas upp till 528 MHz. Den har 128 KBytes L2-cache och 16 bit stöd för DDR3/LPDDR2-minne. Kapseln mäter 14×14 mm och temperaturområdet är specificerat till -40 till 105 °C.

 

Kretsen i.MX 6ULL har en avancerad arkitektur för effekthantering vilken möjliggör flera energisparande moder, dynamisk matningsspänning, frekvensskalning och flexibelt grindad effektmatning i lågeffektsmod tack vare en integrerad effektswitch.

I i.MX 6ULL ingår en LCD-styrkrets för WXGA-upplösning(1366×768), ett parallellt kameragränssnitt och ett utökat audiogränssnitt.

Dessutom ingår gränssnitt för två höghastighets ”USB On-The-Go” med fysiska portar, två 12 bit A/D-omvandlare med upp till 10 ingångskanaler och en rad andra gränssnitt som UART, I2C och I2S seriell audio.

Processorerna är försedda med säkerhetsfunktioner som säker bootning och slumptalsgeneratorer. Dessa möjliggör hårdvaruverifierad access till periferienheter och minnen för att säkert isolera och hindra systemresurser från att bli infekterade av virus.

 

Mouser Electronics lagerför nu processorn i.MX 6ULL från NXP Semiconductors.

Comments are closed.