Pris till Axis Communications

För tredje gången på fyra år vann svenska Axis Communications Detektors internationella pris för bästa videoövervakningsprodukt (CCTV). Priset tilldelades Axis bara några dagar efter det att en ny undersökning från analysföretaget IMS Research visat att företaget förstärkt sin position som en av världens ledande tillverkare av nätverksbaserade videoövervakningssystem.

Priset delas ut av en expertpanel sammansatt av säkerhetstidningen Detektor International. Det är tredje gången på fyra år som Axis Communications får priset och den här gången är det AXIS P3301, en kupolkamera baserad på Axis Communications egenutvecklade chip, ARTPEC 3, som prisas.
En årlig undersökning från analysinstitutet IMS Research, ”The World Market for CCTV & Video Surveillance equipment”, visar att Axis Communications under 2007 har stärkt sin position som världens ledande producent av nätverksbaserad videoövervakning, och ökat sin marknadsandel från 32 till 33,5 procent. IMS räknar också med att den årliga tillväxten för professionella IP-baserade videoövervakningslösningar de kommande fem åren, kommer att uppgå till 35 procent.
Axis Communications lanserar i dagarna också en ny serie av nätverkskameror – AXIS M10. Serien består av ett flertal små och smarta kameror för övervakning av till exempel små och medelstora företagslokaler, butiker, restauranger och hotell.

Comments are closed.