Prevas säljer underhållslösning

Prevas har fått en order från Quintus Technologies på en lösning för att effektivisera och förbättra underhåll. Leverans sker i slutet av 2016.

Quintus Technologies, med huvudkontor i Västerås, är världsledande inom högtrycksbearbetning och har specialiserat sig på utveckling, tillverkning, installation och support av högtrycksutrustning för plåtformning, kompaktering av avancerade metalliska material och tillverkning av systemkritiska komponenter. För att skapa bättre förutsättningar till en lönsam och hållbar utveckling investerar Quintus i ett modernt, webbaserat och effektivt underhållsverktyg för sin eftermarknad. Prevas kommer att leverera en underhållslösning som stärker förebyggande underhåll, minskar stopptider i produktionen, ger bättre underlag för planering och reservdelshantering samt utökad kvalitetskontroll för certifikat och andra styrande regelverk i produktionen.
– När vi deltog på Prevas Produktivitetsdag och där lyssnade på ett av föredragen från en av deras kunder angående förebyggande underhåll fick vi upp ögonen för en mycket intressant lösning. Våra högtryckpressar finns levererade till kunder runt om i hela världen till många olika branscher. Det är en utmaning att säkerställa att vi och kunden får ut det optimala av anläggningarna. Här blir Prevas lösning en viktig pusselbit i det arbetet, säger Hans Nilsson chef för Life Cycle Management på Quintus Technologies.
Quintus är sedan många år redan kund till Prevas inom industriell IT och automationslösningar. Uppdraget har föregåtts av ett antal möten, workshopar och avstämningar.

Comments are closed.