Prevas partner till Freescale

Prevas är nu utvald som officiell partner till Freescale och ska stödja företag i Norden och övriga Europa med inbyggda system som bygger på i.MX-familjens avancerade enkel- och flerkärniga processorkretsar.

Plattformen i.MX är optimerad för multimedia, skärmvisning och industriella tillämpningar och sprider interaktivitet till en helt ny värld av produkter. Partnerskapet uppges stärka Prevas i rollen som ledande i Norden inom inbyggda system.

Som universell plattform för multimedia och visningstillämpningar uppges Freescales i.MX-processorer leverera en optimal balans av kraft, prestanda och integration som banar väg för nästa generations smarta enheter. i.MX-lösningarna förser tillämpningar med processorkraft på ett snabbt växande antal marknader, bland annat fordons-, industri- och konsumentmarknaderna.

Prevas arbetar redan i dag med ett brett utbud av Freescales i.MX-serie. Med den här tekniken har Prevas till exempel hjälpt Miris Holding att utveckla ett instrument för analys av vätskor, såsom ko-, buffel- och bröstmjölk. Den inbyggda lösningen vann Swedish Embedded Award 2012.

– Prevas har valts ut till att bli Freescale-partner på grund av deras breda erfarenhet inom industriell elektronik och deras fokus på kvalitet och kompetens inom program- och hårdvarukonstruktion. Dessutom är Prevas välkända OE-lite Linux-teknik idealisk för ett brett urval av våra i.MX-processorer, säger Rajeev Kumar, produktchef för i.MX hos Freescale.

– Prevas har utvecklat och levererat en mängd olika OE-lite Linux-plattformar för kundspecifik hårdvara. Oavsett val av plattform måste dagens programvaruutvecklare ta hänsyn till faktorer som låg energiförbrukning i kombination med minskad designkomplexitet, sänkta utvecklingskostnader och kortare tid till marknaden. Partnerskapet med den USA-baserade kretstillverkaren Freescale Semiconductor ger möjligheter för Prevas att kunna nå ut till nya kunder och marknader, säger Rune Domsten.

Android-system för grafiska användargränssnitt är ett av branschens hetaste utvecklingsområden just nu. Prevas har designat hela plattformen till en ugn för bageriindustrin , inklusive själva ugnen, integrationen med programvaran och användarapplikationer.

– Alla plattformsprojekt kännetecknas av omfattande kommunikation och samarbeten, mellan kundens projektteam och vårt eget utvecklingsteam. Processen när man utvecklar en programvaruplattform är ett typexempel på hur marknadens krav är i ständig förändring. För att kunna erbjuda de bästa och mest innovativa plattformarna med störst konkurrensfördelar till våra kunder är vi beroende av ett nära samarbete med de ledande företagen på halvledarmarknaden. Därför är vi mycket entusiastiska inför partnerskapet med Freescale, säger Jonas Mann, Business Area Manager på Prevas i ett pressmeddelande.

Comments are closed.