Prevas expanderar i Norge

Prevas startar ny verksamhet i Norge inom produktutveckling. Ledare för verksamheten blir Eivind Eriksen, närmast från Teknologisk Institutt, och målet är att inom 3 år ha 30 anställda.

Prevas har sedan 2007 verksamhet i Norge inom industriell IT. Men nu är det dags att också etablera verksamhet inom affärsområdet Produktutveckling, med Oslo som bas.
– Vi har under en längre tid tittat på möjligheterna till expansion inom affärsområdet Produktutveckling i Norge, säger Jacob Norrby, ansvarig för etableringen. Vi har nu valt att göra satsningen med egen kraft.
Från start kommer verksamheten att bestå av 4-5 medarbetare med mål att växa till 30 medarbetare inom en 3-årsperiod. Rekrytering av nyckelpersoner till satsningen är gjord och som team leader har Eivind Eriksen rekryterats. Eivind kommer närmast från Teknologisk Institutt som gruppledare för Elektronik och Instrumentering.
– Satsningen i Norge är ett strategiskt och viktigt kliv, säger Mats Lundberg CEO på Prevas AB. Vi kan erbjuda våra befintliga kunder i området nya tjänster och vi når även ut till en ny marknad för Prevas.

Comments are closed.