IPC-A-600 Rev H nu även på svenska

IPC-A-600H är den nya revisionen av ”Acceptanskrav för mönsterkort” (publicerad april 2010) och finns nu också på svenska, översatt av Esbjörn Johansson i samarbete med Scanditron.

IPC-A-600H omfattar konventionella mönsterkort i FR4-material, flex, flex-rigid, metallbaskort och andra speciella mönsterkort såsom ytplana kort och mönsterkort med stansade hål.

Nya och utökade kapitel har tillkommit, där bland annat överpläterade vior och fyllning av blinda och dolda vior är aktuella teknikområden för till exempel via i pad. Flex-avsnittet har också utökats med krav för böjmärken i flexmaterialet.

Standarden är på 152 sidor och består av ett stort antal exempelbilder och figurer i färg, som med kortfattad text beskriver olika typer av defekter och vad som är acceptabelt respektive underkänt för respektive klass.

Denna nya revision H har ett utökat antal färgbilder och grafik för att förtydliga kraven ytterligare. De flesta typer av avvikelser hos enkelsidiga, dubbelsidiga och flerlagerkort behandlas i IPC-A-600H, så detta dokument är med andra ord utmärkt att ha till hands vid ankomstkontroll och avsyning, men är också ett värdefullt stöddokument för inköpare och konstruktörer.

IPC-A-600H-SE finns att köpa både som tryckt version och i digitalt format som PDF. Den kan köpas från Scanditron, direkt från IPC eller från andra auktoriserade IPC-distributörer, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.