Powercell etablerar sig i Tyskland

Göteborgsbaserade Powercell kommer att etablera sig i Tyskland genom företaget Powercell Germany GmbH. André Martin, som är en senior bränslecellsexpert och tidigare chef inom fordonsindustrin samt ledamot av Powercell Swedens styrelse, har utsetts till verkställande direktör för bolaget.

– Jag är glad att kunna meddela att vi är på väg att etablera Powercell Germany GmbH och ser fram emot att arbeta tillsammans med André Martin för att expandera vår verksamhet i den tyska regionen, säger Per Wassén, vd på Powercell Sweden AB.

Inledningsvis kommer Powercell att genomföra marknadsföringsaktiviteter knutna till företagets bränslecellsprodukter och utöka den pågående utvecklingen för fordonssektorn, vilket ska underlättas genom en större närhet till kunden. Powercell har utvecklat och patenterat en teknik för framställning av el från bränsleceller på ett effektivt och miljövänligt sätt. Företaget utvecklar och distribuerar avancerade bränslecellsstackar och system för stationära och mobila applikationer.

Comments are closed.