Powerbox sålt till Alder

Alder, ett riskkapitalbolag med säte i Stockholm, blir majoritetsägare av anrika Powerbox, en av Europas ledande tillverkare och distributör av produkter för strömförsörjning. Powerbox grundades 1974 av Karl Fredmark i Gnesta, initialt med inriktning på kraftaggregat för labbruk  och apparatlådor och profiler.

Powerbox verksamhet växte med tiden internationellt och har idag 16 dotterbolag i Europa, USA och Asien/Stilla havsområde
– Jag är glad att vi har hittat en köpare som tänker driva verksamheten vidare och utveckla den, något som även personalen uppskattar, säger Karl Fredmark. Under våren tillträdde en ny vd som fick fart på verksamheten vilket gjorde att Alder fick upp ögonen för företaget. Jag tor att de kommer att utveckla företaget väl.
Powerbox International arbetar mot marknaden under två firmanamn:
* Powerbox tillverkar kraftaggregat  enligt kundspecifikation eller i  standardutförande. Målgrupperna omfattar bland annat sektionerna för transport, medicin och till industrin.
* Craftec  är en pan-europeisk  ”design-in”-distributör av spänningsomvandlare från världsledande leverantörer.
Alder går nu in som majoritetsägare där Industrifonden, liksom dagens medarbetare och tidigare anställda, förblir minoritetsägare.  Som en del av transaktionen går Alder in med en investering för att stärka organisationen och med sikte på framtida tillväxt.

 

Comments are closed.