Polarexpedition med världsrekord i sikte

Fjärde generationens Intel Core-processor sätts på prov när Ben Saunders och Tarka L’Herpiniere anländer i Antarktis.

Polarforskarna Ben Saunders och Tarka L’Herpiniere begav sig i fredags av från Scott's Hut, Antarktis, på sin rekordresa från kontinentens utkant till Sydpolen och tillbaka igen. Till sin hjälp har de båda forskarna utrustats med den allra senaste tekniken från Intel. Med en total sträcka på knappt 2 900 kilometer är expeditionen den längsta polarexpeditionen utan understöd någonsin och samtidigt första gången kapten Scotts berömda men olycksaliga Terra Nova-expedition (1910-1912) genomförs.
Ben Saunders kommer att använda en Ultrabook med 4:e generationens Intel Core-processor för att dela med sig av expeditionens framsteg under resans gång i form av bilder och filmklipp på Intels webbplats (http://www.intel.co.uk/content/www/uk/en/yourworld/ben-saunders.html). Ben har valt att ta med sig en Sony VAIO Pro Ultrabook och en Panasonic Toughbook AX2 2-in-1 till världens största vildmark.
Båda äventyrarna kommer att blogga dagligen på www.scottexpedition.com/blog och planerar att som första expedition någonsin dela med sig av bilder, filmklipp och inlägg över en rad olika sociala mediekanaler under resans gång:
Falcon Scott (sonson till kapten Robert Falcon Scott) och Robert Swan OBE (först att gå till fots till både Nord- och Sydpolen och grundare av 2014) är expeditionens beskyddare.
För att vara en del av resan och äga ett stycke historia kan följare sponsra en mile av expeditionen på http://scottexpedition.com/partners/sponsor-a-mile.
Kapten Robert Falcon Scott dog den 29 mars 1912 i Antarktis tillsammans med de sista medlemmarna av hans expedition till Sydpolen, Dr Edward Wilson och löjtnant Henry ("Birdie") Bowers.

Ben Saunders är en banbrytande polarforskare. Han är en av endast tre personer i historien som har åkt skidor helt ensam till Nordpolen (en utmaning Reinhold Messner kallade "tio gånger så farligt som Everest"). Ben var 26 när han med mer än tio års marginal blev den yngsta äventyrare att klara av detta. Han utförde denna bedrift 2004 under förhållanden NASA kallade "de värsta sedan mätningarna började", och satte samtidigt ett rekord för den längsta polarresa en britt någonsin genomfört på egen hand. Ingen har upprepat bedriften sedan dess.

Comments are closed.