Plessey och Alphatec ökar distributionen i Kina

Plessey Semiconductor och Alphatec, distributör, har nyligen knutit ett avtal för att öka distributionsförsäljningen i Kina.

Samarbetet innebär att Plessey kan kombinera sina EPIC-sensorer, Electronic Potential Integrated Circuit, med Alphatecs systemlösningar för applikationer inom områden som e-hälsovård, fordonselektronik, sport, friskvård och smart belysning.
För just smart belysning passar Plesseys LED-teknik MAGIC som kan ge signifikanta kostnadsbesparingar och som bygger på vanliga kisel-wafers i stället för dyrbar safir.
Alphatec kommer också att kunna skapa nya lösningar på basis av Plesseys RF-lösningar och produkter för effekthantering med tillämpningar inom DVB, Digital Video Broadcasting i set-top-boxar.
Med EPIC-tekniken kan sensorer skapas för att kunna fånga upp minimala laddningar så att kontaktlös spänningsmätning i millivoltområdet kan åstadkommas genom läsa av förändringar i elektriska fält, t ex för ECG, EMG, EOG och EEG. Plessey har redan börjat använda EPIC-tekniken i monitorer av hjärtfrekvens, kallade imPuls och inCite.

 

Comments are closed.