Partex startar dotterbolag i Indien

Partex Marking Systems i Gullspång expanderar sin internationella verksamhet ytterligare och har startat ett dotterbolag i Bangalore Indien.

Det indiska dotterbolaget Partex Marking Systems India Pte. Ltd har idag en anställd – landschefen Magesh Ramadoss. Ambitionen är att man under 2013 expanderar till fyra, fem anställda. Företaget har än så länge har sin verksamhet i Exportrådets lokaler i Bangalore och förväntas flytta in egna lokaler i februari. Partex Indiens primära verksamhet kommer att vara försäljning och lokal anpassning av de produkter som tillverkas i Gullspång.

– Partex har en så stor marknadsandel i Sverige att en absolut merpart av vår tillväxt måste ske utomlands. Indien är en intressant marknad där många av våra mest betydande kunder inom EU har tillverkning. Vår verksamhet i Indien kommer att kunna erbjuda lokal service och kundanpassade produkter till dessa kunder, säger Mikael Persson, vd för Partex i ett pressmeddelande.

Partex är specialister på industriella märksystem. Företaget tillverkar produkter och tillbehör och erbjuder tjänster för identifikation av elledningar, rör och kablar. Partex är ett helägt familjeföretag och har totalt 75 anställda i Sverige. Omkring 70 procent av tillverkningen exporteras. Partex har dotterbolag i Tyskland, Frankrike, England, Polen, USA och Indien samt representeras i mer än 70 länder över hela världen med totalt 145 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Gullspång, där det har funnits sedan företaget grundades 1948.

Comments are closed.