Parallell logiksimulering

Cadence köper Rocketick Technologies för att få tillgång till företagets accelerationsteknik för logiksimulering. Det handlar om upp till 10 gånger snabbare funktionell simulering på grindnivå och upp till 30 gånger snabbare DFT-simulering.

Israeliska Rocketick Tehnologies är en av de ledande tillverkarna av teknik för parallell simulering i multicore-system baserade på vanliga x86-servrar. Deras teknik klarar att snabba upp Cadence Incisive Enterprise-simulator med upp till sex gånger för simuleringar på RTL-nivå, tio gånger för funktionell simulering på grindnivå och upp till 30 gånger för DFT-simulering på grindnivå.
Rocketicks lösningar är väl beprövad och används idag av en rad företag som tillverkar lösningar för till exempel mobiltelefoner, servrar eller grafik. Genom att integrera tekniken i de egna verktygen hoppas Cadence kunna nå ännu bättre prestanda.
– Det är oerhört viktigt att SoC-verifieringen är klar inom tidplanen för de allt mera pressade projektplanerna, säger Dr. Anirudh Devgan, senior vice president och general manager vid System & Verification Group och Digital & Signoff Group hos Cadence. Rocketick har den ledande accelerationstekniken och jag ser fram mot att de blir en del av Cadence.
Förvärvet väntas vara klart under andra kvartalet i år och kommer inte att påverka resultatet för bokslutsåret 2016. Rocketick finansieras till stor del av Intel Capital, men villkoren för köpet är ännu inte officiellt.

Comments are closed.