PacketFront utökar affären med Reggefiber

PacketFront, med dess system för FTTH (Fiber to the Home) utökar avtalet med det holländska bredbandsbolaget Reggefiber. Det treåriga avtalet skrevs ursprungligen i början av 2008 och omfattar produkter och lösningar för ett öppet FTTH-nät för 50 000-100 000 hushåll i den holländska provinsen Brabant. Nätet byggs och driftas av Reggefiber. Nu utökas projektet dramatiskt, när Reggefiber beslutat att bygga ut fibernätet också till städerna Veldhoven och Laarbeek. Sammanlagt 14 000 portar kommer att anslutas utöver det ursprungliga avtalet, varav 9 500 i Veldhoven och 4 500 i Laarbeck. Fibernätet i de nya städerna ska rullas ut och aktiveras under första halvåret 2009.
Packetfront har redan levererat accessutrustning (routrar i ASR500-serien och den integrerade Digital Residential Gateway) till Reggefiber.
Det som företaget uppger vara en nyckelkomponent i den plattform som PacketFront sedan tidigare levererar till Reggefiber är dess kontroll- och provisioneringssystemet BECS. BECS uppges göra det möjligt för operatörer att bygga och driva helautomatiska bredbandsnätverk med självprovisionerande funktionalitet ”on demand”. Detta ger slutanvändarna möjligheten att öka kapaciteten och själva välja tjänst, utan att behöva vänta på att en tredje part ska genomföra ändringarna.

Comments are closed.