PacketArc flyttar huvudkontoret till USA

PacketArc vid företagsinkubatorn Ideon Innovation arbetar på en chiplösning som är både snabbare och energisnålare än dagens switchstrukturer. Företaget expanderar och flyttar nu huvudkontoret närmare kunderna i Silicon Valley och samtidigt rekryteras också en ny vd. Men utvecklingen ska stanna kvar i Lund.

Under året har startupbolaget samtalat med datacenterjättarna i Silicon Valley och erhållit ett så pass stort intresse att de nu flyttar huvudkontoret dit samt anställer en amerikansk vd i Chuck Gershman. Utvecklingskontoret kommer dock fortsättningsvis att vara beläget på Ideon i Lund.

Världens datacenter växer med 50 procent per kvartal och företag som Google, Yahoo och Microsoft inser att arkitekturen snart måste byggas om. Med en kommande chiplösning som både innebär färre komponenter och är 4-8 gånger bättre än de ledande alternativen på marknaden är PacketArc redo att ta sig an jättarnas växtvärk, enligt PacketArc. Efter stort intresse från branschen flyttar därför bolaget huvudkontoret till Silicon Valley och skaffar ny vd på plats, enligt Packet Arc

Flera av den åtta man starka gruppen som startade PacketArc under 2010 har ett förflutet inom switchbranschens ledningsgrupper. Även den nytillkomne vd Chuck Gershman, har lång erfarenhet av att arbeta i halvledar- och telekomsektorn och har som första uppgift att säkerställa kapital för att utveckla de första prototyperna.

– PacketArc består av ett team i världsklass som vänder sig till marknaden för högpresterande ethernetswitchar i molnet. Vi har tagit fram lösningar som är både geniala och eleganta och som fångat uppmärksamheten hos många av de världsledande bolagen inom molntjänster, säger Chuck Gershman.

– Marknaden för molntjänster är i en gigantisk tillväxtfas och för att säkerställa framgångarna måste IT-bolag av alla slag acceptera de utmaningar explosionen av bandbredd, nätverkskonvergens, virtuella switchar och mjukvarubaserade nätverk innebär – och kunna leverera lösningar som dramatiskt reducerar kostnaderna för både arkitekturen (Capex) och driften (Opex). PacketArc är redo för dessa utmaningar med våra lösningar.

Chuck Gershman är en veteran i branschen och har spenderat mer än tjugo år i halvledar- och telekommunikationssektorn. Innan PacketArc var han vd och medgrundare av Bay Microsystems, en erkänt respekterad aktör i branschen som under 2008 var ett av de 15 snabbast växande bolagen i Silicon Valley och tog sig därefter även till US Fast 500-listan.

Han har lång erfarenhet av att starta och driva startupbolag och har vid två tillfällen varit ansvarig för både utvecklingen av bolagens flaggskeppsprodukter och för försäljning av hela verksamheter till bolag som Intel och PMC-Sierra.

I samband med den amerikanska expansionen har bolaget bytt namn till PacketArc, Inc från Packet Architects, som det tidigare hette. Kenny Ranerup, som tidigare var bolagets svenske vd, blir istället utvecklingschef med säte på Ideon i Lund enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.