Övervaka 14 battericeller

Från Renesas kommer en ny komponent som kan övervaka och förlänga livslängden hos litiumjonbatterier. ISL78714 kontrollerar spänning och temperatur och balanserar lasten i batterier byggda av upp till 14 celler.

Spänningsövervakningen och lastbalanseringen sker med en noggrannhet av ±2 mV över temperaturområdet. Komponenten innehåller en 14 bits A/D-omvandlare med hög precision och den kan ta emot upp till sex externa temperatursignaler.
ISL7871 klarar säkerhets- och prestandakraven för alla EV-varianter och har säkerhetsfunktioner som gör det möjligt att nå ISO 26262 (ASIL D) Den kan också övervaka och rapportera över- och underspänning, temperatur och felstatus för 112 celler på mindre än 10 ms.
Flera ISL7871 kan kopplas samman för att klara system upp till 420 celler (30 komponenter). Daisy-chain-arkitekturen använder billig kapacitiv isolation eller transformatorisolation eller en kombination av båda. Om kommunikationen förloras till någon av komponenterna kopplas den ner av en watchdog timer.
ISL7871 klarar temperaturområdet -40 °C to +105 °C.

Comments are closed.