Lättanvända oscilloskop för felsökning och analys

Två helt nya serier av oscilloskop från Tektronix finns nu i lager hos RS Components. Det gäller 3-seriens blanddomänoscilloskop (MDO) och 4-seriens blandsignalsoscilloskop (MSO).

Oscilloskopen är utformade för att passa en mängd olika krävande felsöknings- och signalanalystillämpningar till ett överkomligt pris. De erbjuder de största displaystorlekarna i sin klass och mycket intuitiva pekskärmsgränssnitt, samt utmärkta prestanda och avancerade analysfunktioner. Oscilloskopens utformning baseras på den prisbelönta industridesignen som Tektronix introducerade i 5- och 6-seriens MSO-oscilloskop. En viktigt detalj är användandet av pekskärmar och utformningen av frontpanelen som gör oscilloskopet mycket enkelt att använda med de mest använda funktionerna lätt tillgängliga, istället för att tvinga användaren att söka igenom flera menyer för att hitta rätt inställningar.
Nyckelfakta för 4-seriens MSO-oscilloskop är en 13,3-tums display med 1920 x 1080 HD-upplösning, 12-bitars A/D-omvandlare och modeller med bandbredd från 200 MHz och upp till 1,5 GHz. Det är också det första oscilloskopet i sin klass som erbjuder sex ingångskanaler, samt företagets innovativa FlexChannel-teknik, som gör att alla ingångskanaler kan konverteras till åtta digitala kanaler genom anslutning av en logikprob. Det finns även stöd för ytterligare funktioner som seriell avkodning och analys, arbiträr funktionsgenerator, digital voltmätare och frekvensräknare. Dessutom har enheten tidskorrelerad frekvensdomänanalys (Spectrum View) med oberoende spektrumstyrning. Som tillbehör finns även ett energianalyspaket för automatisering av mätningar av på elnät, switchade enheter, rippel och sekvenser.
MDO-oscilloskopen i 3-serien har en 11,6-tums HD-skärm, samma slags frontpanel som 4-serien, men med ett djup på mindre än 15 cm och tar därför inte så stor plats på arbetsbordet. Finns i modeller med bandbredd från 100 MHz till 1 GHz och sampling-hastighet 2,5 GS/s eller 5 GS/s. Oscilloskopen har även inbyggd spektrumanalysator med upp till 3 GHz bandbredd, separat RF-ingång och specifikationer jämförbara med fristående spektrumanalysator. Detta gör det snabbt och enkelt att felsöka kretsar eller hitta oönskad EMI-emission utan att behöva använda ett annat instrument.

Comments are closed.