Överaskande stark försäljning

Semiconductor Industry Association (SIA) rapporterar om en överraskande stark global försäljning av halvledare under januari 2010.

Försäljningen av halvledare under januari i år blev 22,5 miljarder dollar, en ökning med 0,3 procent från december 2009 där motsvarande siffra var 22,4 miljarder dollar. Uppgången går stick i stäv med den gängse trenden där Q1-omsättningen alltid brukar vara lägre än under Q4 föregående år.

– Den globala försäljningen av halvledare under januari har ökat kraftigt jämfört med för ett år sedan vilket speglar dagens förbättrade affärsklimat för industrin. Januari och februari 2009 var bottenmärket och vändpunkt då halvledarindustrin och elektroniktillverkarna snabbt svarade på den globala recessionen, säger SIA President George Scalise.

– Vi ser för närvarande en stärkt efterfrågan inom ett antal områden såsom för halvledare till PC:s, mobiltelefoner, fordon och industriella tillämpningar. Den nuvarande trenden fortsätter och det finns en potential för tillväxt under 2010 som ligger över prognosen från november på 242,1 miljarder dollar, men en globalt växande ekonomi, som drivs på av att konsumenternas inköp, kommer att vara nyckeln till att de här trenderna fortsätter.

Comments are closed.