Irriterande?

Det norska dotterbolaget till Telia Sonera, NextTelGen, har låtit göra en undersökning om vad norrmännen irriterar sig mest över i dagens kommunikationssamhälle. Behovet av kablar intog irritationsplats nummer 1.

I NextGenTels trendrapport for 2010 kommer det fram vad som irriterer norrmännen mest med dagens kommunikationssamhälle och vad vi helst kan vara utan i framtiden. Kablar är något som väldigt många låter sig irriteras över och det hamnar på förstaplatsen. platser utan mobiltäckning och konstant tillgång till internet hamnar också högt upp på önskelistan över det som norrnännen absolut helst vill bli av med fram till 2015, enligt ett pressmeddelande.

I undersökningen fick 1294 norrmän svara på frågan: Vad av följande hoppas du har försvunnit innan 2015?
– Behovert av tekniska bruksanvisningar: 29,1 procent.
– Fasta tv-program: 8,4 procent.
– Datorer och mobiltelefoner som separata produkter: 8,9 procent.
– Platser utan konstant tillgång till internet: 33,8 procent.
– Platser utan mobiltele-täckning: 58,9 procent.
– Tastaturer: 4 procent.
– Datalagring på fysiska hårddiskar hemma: 7,7 procent.
– Behovet av kablar: 64,4 procent.

Undersökningen ska också ha genomförts i de andra skandinaviska länderna samt i Finland och resultatet uppges blivit i stort sett detsamma som för norrmännen, men med ett väsentligt undantag. Hela 18 procent av svenskarna säger att de hoppas att fasta tv-program försvinner innan 2015. Det är en markant större skillnad än i Danmark (10,1 %) Norge (8,4%) och Finland (3,6 %).

– Utberedelsen av så kallad tv-on-demand, där du kan titta på tv när du vill och själv bestämma vilket program du vill se och vid vilken tidpunkt, har kommit längre i Sverige än hos oss. Men när användarna väl har fått smak på den här tekniken kan de i det närmaste inte leva utan den, säger Morten Aagnes, chef för marknad och information vid NextGenTel.

 

Morten Aagnes tror att video-on-demand i allt högre grad kommer att förändra vårt sätt att konsumera media i framtiden och att företeelsen kommer att fortsätta växa i Norge.

Comments are closed.