Oskärmad Ethernet för fordon

Från Microchip kommer den fordons- och industriklassade, enkretsbaserade sändtagaren för Ethernets fysiska skikt KSZ8061 10BASE-T/100BASE-TX, som utformats för datakommunikation över billiga oskärmade tvinnade parkablar.

 

Komponenten är den första av en ny familj baserad på den patenterade och programmerbara förbättrade EMC-tekniken Quiet-WIRE, som ger mindre ledningsbunden störning och högre mottagarimmunitet. Systemtillförlitligheten förbättras också med Microchips kabeldiagnostik LinkMD+ liksom en inbyggd visare för signalkvalitet för dynamisk övervakning av felmarginaler för länkar.
För energisnåla tillämpningar har Microchips integrerade EtherGREEN-teknik ett ultradjupt sovläge med signaldetekterande uppvakning, som sänker kraftförbrukningen i standby-läge till submikroampere-området.
Snabb programstart och uppkoppling på mindre än 20 ms gör att KSZ8061 passar för tillämpningar där tiden för uppstart är kritisk, såsom exempelvis bakåtriktade kameror i fordon. KSZ8061-familjen är tillgänglig med ett utökat temperaturområde från -40° till +105°C för tuffa miljöer som industriella sensornät, robotsystem, fastighetsautomation och flygelektronik.
KSZ8061 finns i QFN-kapsel med 32 bens (5×5 mm) och 48-ben (6×6 mm).

Comments are closed.