Annons

Oscilloskop för utveckling av USB

En option till Rohde & Schwarz oscilloskop RTO gör det möjligt att trigga och avkoda såväl USB 1.0/1.1 och 2.0 som varianten HSIC (High-Speed InterChip), mellan chip.

Denna option, tillsammans med programvaran R & S RTO-K21 för ”compliance” och testfixturen R&S RTO ZF1 passar väl för utveckling, verifiering och felsökning av moduler med USB-portar.
RTO-oscilloskopet visar innehållet i protokollet i ett lättläst format.
Tack vare att triggningen genomförs i hårdvaran i oscilloskopet kan insamling av data ske snabbt och med ett minimum av avbrott.
Användaren kan trigga på paket, liksom direkt på datainnehåll eller feltillstånd som störande intrång i USB-protokollet. Det avkodade innehållet visas i ett lättläst och färgkodat format. Tidskorrelering med den analoga signalen gör det enkelt att identifiera fel  som orsakas av problem med signalintegritet.
Dessutom finns protokollinnehållet i form av en lista som kan avsökas med en effektiv sök-och navigeringsmekanism. Därmed blir det möjligt att följa även långa inspelningar och att hoppa direkt till relevanta platser i protokollet.
Tack vare tidskorrelationen mellan USB-kommandon och andra signaler i den krets som testas kan kritiska tillstånd enkelt isoleras och man kan snabbt hitta fel i systemet.

RTO-oscilloskopet kan parallellt avkoda upp till fyra olika seriella protokoll.
Anslutningen av testobjektet till oscilloskopet görs med testfixturen R&S RTO ZF1. För att testa att konstruktionen följer standarden USB 2.0 erbjuder Rohde & Schwarz även ”compliance”-programvaran R&S RTO-K21 som certifierats av USB Implementers forum (USB-IF).

 

Comments are closed.