Optisk stabilisering från ON

ON Semiconductor lanserar en kombination av DSP-kärna och mjukvara för att hantera bildstabilisering och autofokus för kameramoduler. Komponenten är avsedd för allt från smarta telefoner och handdatorer till inbyggda kameror i kläder.

 

LC898123AXD integrerar en DSP-kärna och ett antal analoga periferifunktioner för kameramoduler (t ex konstantströmsdrivare) i en komponent. Komponenten innehåller också flashminne för DSP-program och kalibreringsparametrar, vilket kortar ned nedladdningstiden med 90 procent.
Den integrerade lösningen gör det möjligt att snabbare implementera stabilisering och autofokus för kameramoduler, samtidigt som lösningen är kompatibel med en lång rad bildsensorer. Integrationen tillåter också mycket tunna kameramoduler.
– Vi ser en snabbt ökad efterfrågan på förbättrade kameror i smarta telefoner, säger Tomofumi Watanabe, från ON Semiconductors Power Solution Division. Användarna förväntar sig allt bättre bildkvalitet, oberoende av kamerastorlek, och vår lösning gör det här möjligt.

Comments are closed.