Operativsystem för rymdfarkoster

NASA kommer att använda Green Hills Softwares Platform for Avionics med det säkerhetscertifierade realtidsoperativsystemet INTEGRITY-178B i styrdatorn i NASA:s bemannade farkost Orion.

Farkosten Orion kommer att transportera nästa generation utforskare till månen och bemannade rymdfärder är schemalagda till början av 2015. Orion är en del av NASA:s Constellation Program som är det största rymdprogrammet på 30 år. Det skall skicka människor tillbaka till månen och därefter vidare till Mars och andra destinationer i solsystemet. Rymdtransportsystemen Orion och Ares kommer att föra människor och material till den internationella rymdstationen, ta emot landningsmoduler för utforskning av månen och Mars samt fungera som returfarkost tillbaka till jorden.

Green Hills Platform for Avionics innehåller realtidsoperativsystemen Integrity och Integrity-187B och en komplett uppsättning verktyg för utveckling av säkerhetskritiska programgränssnitt samt dokumentation och tjänster för certifiering enligt U.S. FAA DO-178B Level A. Realtidsoperativsystemets partitioneringsmöjligheter gör det möjligt att köra flera tillämpningar med olika säkerhetscertifieringar på en dator.

Comments are closed.