Öpen API-plattform för smart hemautomation

Efterfrågan på smart hemautomation ökar och ABB lanserar nu den första riktigt öppna API-plattformen inom den professionella smarta hemsektorn. Plattformen kommer att ge full integrering av elektriska apparater till utvecklare och partners.


Oliver Iltisberger, chef för ABB:s globala affärsenhet Smart Buildings

ABB har redan etablerade och beprövade samarbeten inom sektorn och bygger nu vidare på sin långa erfarenhet av att bygga partnerskap till förmån för slutanvändarna. ABB använder redan API:erna från Sonos, Signify och Amazon Alexa för att integrera applikationer i ABB-free@home- och ABB i-bus KNX-
systemen.
ABB kommer att officiellt certifieras för KNX-integration med Sonos genom ABB i-bus KNX Busch-ControlTouch. Som meddelades förra året arbetar ABB också nära med Signify för att kontrollera omgivande belysning genom sina Philips Hue-strömbrytare. Integration av Miele-apparater och B/S/H-
enheter via API:t för ABB-free@home kan förväntas i slutet av 2019.
Beslutet om att öppna API:t är en följd av framgången för flera nyligen installerade högprofilinstallationer, där integration har använts för att nå framgångsrika resultat. Inom hotellsektorn samarbetade ABB nyligen med Betterspace för att utveckla en anpassad applikation för hotellrumsservice genom integration med ABB-free@home.
Betterspace tillhandahåller digitala lösningar från lobbyn till hotellrummet i hotellsektorn, det så kallade 360°-hotellmolnet. Genom att man integrerar data från ABB-free@home-systemet och ytterligare applikationer i hotellrummet i ett anpassat gränssnitt för surfplatta, kan gästerna enkelt styra alla hotellfunktioner – från belysning till kaffebryggare eller beställning av rumsservice – från en enkel enhet.
– Med vår öppna API-plattform är vi de första i branschen som helt öppnar upp vår teknik, i samarbete med andra branschaktörer och partners, för att hjälpa konsumenterna, säger Oliver Iltisberger, chef för ABB:s globala affärsenhet Smart Buildings.
Tillgång till API-plattformen är möjlig via MyBuildings-portalen som drivs av ABB:s molnaktiverade digitala plattform ABB Ability.

Comments are closed.