OP-förstärkare med låg distorsion

Texas Instruments (TI) lanserar nu en operationsförstärkare som enligt företaget är 12 gånger bättre än närmaste konkurrent när det gäller ljudkvalitet. Tillämpningarna finns enligt TI inom konstruktioner för hörlurar, mobiltelefoner, USB audio d/a-omvandlare med mera.

TI:s nya operationsförstärkare OPA1622 är det senaste tillskottet till företagets Burr-Brown audioprodukter och är en ny generation av företagets OPA1612. Den nya kretsen levererar en hög uteffekt på upp till 150 mW innan signalen klipps. Op-förstärkaren har en låg distorsion på -135 dB vid 10 mW och en last på 32 Ω – enligt TI 12 gånger bättre än någon av konkurrenterna. Kretsen är avsedd för professionell audioutrustning, förstärkare till hörlurar, smartmobiler, surfplattor och USB audio d/a-omvandlare. TI kommer att visa upp OPA1622 på mässan CES 2016. Kretsen drar en ström på 2,6 mA per kanal och klarar att leverera en linjär utström på 80 mArms. Dessutom medför en ökad power-supply rejection ratio (PSRR) på -97/-123 dB vid 20 kHz en låg distorsion från switchade nätaggregat utan LDO-regulator, vilket sparar utrymme på kortet.

Till kretsen finns även företagets TINA-TI SPICE makromodell som hjälp för att verifiera signalintegritetskrav på kortnivå. TI Designs – Precision referenskonstruktioner för Voltage-output DAC:s kommer att finnas tillgängliga under 1Q16 för OPA1622-baserade konstruktioner för hörlursförstärkare. OPA1622 finns idag i en 3 x 3 mm DFN-kapsel för 2,90 dollar styck i kvantiteter om 1000 stycken.

Comments are closed.