Annons

Ökad orderingång för solcellstak

Solcellstillverkaren Midsummer redovisar en orderingång för sina flexibla solcellstak på 53,5 miljoner kronor 2021. Det är en ökning med 215 procent jämfört med året innan. Samtidigt ökar faktureringen av solcellstak med 251 procent till 37,5 miljoner kronor år 2021.

– Installation av solcellstak varierar med säsongerna och särskilt december är alltid en relativt svag månad så orderingången för det fjärde kvartalet var inte lika hög som under de två kvartalen dessförinnan, säger Sven Lindström, VD för Midsummer. Däremot ledde rekordförsäljningen i somras till en rekordartad fakturering på 17 miljoner kronor under årets fjärde kvartal, och på drygt 37 miljoner kronor för hela 2021.

Företaget har samtidigt minskat leveranstiderna för SLIM-modellen.

– Under det sista kvartalet i år har vi byggt ut installationsorganisationen rejält, vilket tidigare var en flaskhals som ledde till leveranstider på över ett år för våra mest populära modeller av solcellstak. Vår ökade installationskapacitet har lett till ett stort antal slutförda installationer, och därmed en rekordfakturering för kvartalet, men framför allt innebär den att vi nu kan sänka våra leveranstider på modellen SLIM igen.

Förutom solpaneler utvecklar och marknadsför Midsummer även produktionsutrustning för solceller i form av DUO-systemet. DUO är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Comments are closed.