Objektiv utan linsförskjutning

Panasonic har släppt detaljer kring tre nya nollförskjutna linser för företagets sortiment av 1-Chip och 3-Chip DLP-projektorer, inklusive världens första UST-objektiv med optisk motorzoom.

Sortimentet innehåller ultra-short-throw-zoomlinsen ET-DLE020, branschens första som är utrustad med optisk motorzoom, utformad för att passa alla Panasonics 1-Chip DLP-projektorer. Dessutom har två objektiv utvecklats för Panasonics 3-Chip DLP-laserprojektorer med hög ljusstyrka. Short-throw-zoomobjektivet ET-D3LEW200 och ultra-short-throw-objektivet ET-D3LEU100 är lämpliga för 20 000 och 30 000 lumen, WUXGA och 4K+ projektorer.
Objektiven för 3-chip DLPTM-projektorer har en ny L-formad design som eliminerar bildförskjutning, vilket löser problem som är associerade med bildprojektion från korta avstånd i begränsade utrymmen, särskilt på platser med lågt i tak. Tack vare den innovativa designen har också problemet med visuella hinder orsakade av vissa UST-objektiv som sticker ut från projektorn eliminerats. Det betyder också att projektorerna kan staplas för redundans eller för att multiplicera ljusstyrkan på en enda yta.
Alla tre objektiven släpps i september 2019 och har motoriserad fullskalig linsskift för att möjliggöra större justeringsflexibilitet, medan de två modellerna med motorzoom förenklar bildstorleks- och positionsjustering efter installationen.

Comments are closed.