Elektrisk snöskoter i Åre

Under skid-VM i Åre kommer 10 elektriska snöskotrar att transportera utövare, arrangörer och besökare mellan hotellet och arenan.

70% av transporterna under VM är tänkta att genomföras med hållbar teknik. Vattenfall kommer att delta som en smart energipartner. Under tävlingarna kommer Vattenfall att stå i sponsringsområdet där besökare kan få demonstrerat energilösningar, inklusive laddningsalternativ, solpanel och batterilagringsmöjligheter.
Laddstationerna kommer också att användas för de 10 elektriska snöskotrarna – eSled som Vattenfall erbjuder i samarbete med finska snöskoterstillverkaren Aurora Powertrains. Stilla och utsläppsfria eSleds transporterar utövare, arrangörer och besökare mellan hotellet och arenan.
Aurora Powertrains, som producerar den elektriska snöskoter eSled kommer från Rovaniemi i Finland och är en pionjär på sin marknad.
Idén med eSled är att erbjuda ett hållbart och miljövänligt sätt att njuta av snöskoter. Snöskotern är konstruerad för att användas i krävande arktiska miljöer. För närvarande finns det 20 elektriska snöskotrar i safarioperation i Rovaniemi.

Comments are closed.