Nytt skydd för multimediagränssnitt från ST

ST Microelectronics lanserar nu företagets nästa generations skyddskrets med låg kapacitans, för att bevara HD-bildkvalitet och samtidigt förhindra ESD-skador på DisplayPort, HDMI, USB3.0 och eSATA-utrustning.

 

Den höga signalhastigheterna på DisplayPort samt liknande externa anslutningar som HDMI, USB3.0 och eSATA, kräver bättre skyddsanordningar som förhindrar elektrostatiska pulser från att skada systemets kretsar när användare lägger till eller ta bort kablar. Skyddet är kopplade till varje stift på den externa kontakten för att absorbera eller avleda ESD-energi.

ST, med sin senaste ESDAXLC6-1MY2 Transient Voltage Suppressor (TVS), har lägre kapacitans än föregångaren vilket därigenom kan bevara bildkvalitet samtidigt som ESD-skyddet uppfyller gällande industrinormer. Skyddskretsen ger en belastning på maximalt 0,35pF på signalledningen och med en bandbredd på 6-7GHz möjliggörs hastigheter på 2.7Gbit/s, på ett DisplayPort-gränssnitt, utan distorsion. ST: s nya TVS uppges också kunna skydda HDMI, USB3.0 och eSATA-gränssnitt, som har liknande datahastigheter per kanal.

Skyddskretsen upptar 0.6mm2 kretskortsyta och uppfyller IEC 61000-4-2 nivå 4, vilket möjliggör att den skyddade utrustningen kan motstå ESD-pulser på upp till ± 8 kV vid en direktkontakt med signalledaren.

Comments are closed.