Nytt mobilteleföretag i Japan

De tre japanska företagen NEC Corporation, Casio Computer Co., Ltd och Hitachi, Ltd slår samman sin utveckling och tillverkning av mobiltelefoner i ett gemensamt joint venture.

2004 bildade Casio och Hitachi det gemensamma företaget Casio Hitachi Mobile Communications Co., Ltd, (CHMC). ur verksamhet inom bildteknologier från Casios affärer inom digitala kameror, teknologier som är motståndskraftiga mot vatten och stötar från Casios utveckling av armbandsur och Hitachis bildbehandlingsteknologier för att utveckla i huvudsak mobiltelefoner för CDMA till KDDI-corporation och SoftBank Mobile Corp. i Japan samt till Verizon Wireless i USA och LG Telecom i Korea.

NEC i sin tur utvecklar och tillverkar mobiltelefoner till den japanska mobilteleoperatören NTT DOCOMO, Inc. och SoftBank Mobile Corp., och kapitaliserar på företagets kärnkompetenser och inkorporering av trådlösa kommunikationsteknologier såsom W-CDMA, LTE, Linux plattformsutveckling, innovationer för låg effektförbrukning och ultra-tunna teknologier.

Företagen ser synergifördelar genom en stärkt produktportfölj, stärkt konkurrenskraft genom integrering av affärsfunktioner likväl som fördelar genom sammanslagning av teknologier och erfarenheter av produktutveckling. Dessutom menar företagen att innovativa synergier kommer att ge upphov till framväxten av nya produkter och framtida tillväxt inom en mängd nya områden.

Comments are closed.