Nytt, mobilt datacenter från Dustin och HP

Dustin inleder försäljning av HP:s datacentercontainer POD 2000c på den svenska marknaden.

HP POD 2000c (HP Performance Optimized Data Center) är ett containerbaserat datacenter utvecklat för att användaren snabbt ska kunna få tillgång till rätt IT-infrastruktur. Dustin uppges hjälpa användaren att sätta i den nätverksutrustning, lagring och de servrar som behövs. Därefter behöver endast el, nätverksanslutning och kyla anslutas till HPs datacentercontainer.

– Att bygga ett traditionellt stationärt datacenter från grunden tar tid. HP POD 2000c är en flexibel ”plug-and-play”-lösning som kan vara i drift inom 12 veckor efter det att den har beställts. Eftersom HP POD 2000c är containerbaserad är det en mobil och skalbar lösning som snabbt kan flyttas eller byggas ut för att möta ökade IT-kapacitetkrav, säger Mattias Jörlén, ansvarig för server, storage och nätverk på Dustin.

Från det att HP POD:en levererats tar det endast ett par dagar innan kunden har tillgång till ett  fullt fungerande datacenter. Datacentercontainern som rymmer omkring 500 servrar har mått omkring 17 kvadratmeter. Ett traditionellt stationärt datacenter uppges kräva omkring 200 kvadratmeters yta för motsvarande prestanda.

HP POD riktar sig framförallt till företag med föråldrad IT-infrastruktur eller med begränsat förvaringsutrymme. Datacentercontainern lämpar sig väl för såväl expansion av befintliga datacenter som tillfälligt datacenter vid underhåll av befintlig installation. Allt till en fjärdedel av kostnaden jämfört med ett traditionellt datacenter, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.