Nya utvecklingskort från Atmel

Elektronikdistributören Future Electronics har lagt upp tre av de senaste utvecklingskorten för Atmel-processsorer på webbsidan FTM Board Club, vilket gör dem fritt tillgängliga för medlemmar.

Ett av de nya korten har stöd för 8-bits AVR-styrprocessorn ATmega168. De andra två är för användare av serierna SAM D21 och SAM R21 för styrprocessorerna ARM Cortex-M0+.
De nya korten finns tillgängliga för alla medlemmar i FTM Board Club. Alla utvecklare som börjar utveckla en ny eller avsevärt förbättrad produktdesign kan ansöka om ett kostnadsfritt utvecklingskort hos FTM Board Club.
De nyligen lanserade korten stärker sidans utbud av Atmel-kort och utökar antalet ledande komponenttillverkare som tillhandahåller en omfattande portfölj med kostnadsfria utvecklings- och utvärderingskort där.
ATMEGA168-XMINI är ett kort för användare av ATmega168 MCU, vilket ger integrerad felsökning, ett stort prototyputvecklingsområde med anslutningar till alla MCU-enheters stift, samt stöd för ett Arduino-kompatibelt skärmat anslutningsdon som tillbehör. Vid start upptäcks kortet automatiskt av utvecklingsmiljön i Atmel Studio.
Korten ATSAMD21-XPRO och ATSAMR21-XPRO ger en hårdvarumiljö för utvecklare som arbetar med ARM Cortex-M0+. Korten kan enkelt utvidgas med utbyggnadskorten Atmel I/O1 Xplained Pro, OLED1 Xplained Pro, QT1 Xplained Pro och PROTO1 Xplained Pro, vilket gör att utvecklare enkelt kan skapa en realistisk applikationsmiljö att experimentera med styrprocessorn i. Båda korten innehåller en felsökare och drivs över USB.

Comments are closed.