Nya SoC integrerar PLC och ZigBee

Greenvity Communications uppger att de är först med att integrera kommunikation över elnätet (via HomePlug Green PHY PLC) med ZigBee i ett enda chip. SoC-familjen är avsedd för tillämpningar inom energistyrning i fastigheter och för elektriska fordon.

 

Företagets Hybrii system-on-chip (SoC)-familj stödjer både HomePlug Green PHY PLC och ZigBee vilket möjliggör robust och intelligent anslutning för tillämpningar inom energistyrning av hem och byggnader samt för elektriska fordon.

De första kretsarna i Hybrii-familjen inkluderar Hybrii-XL (GV7011) för smarta kraftnät, smart energihantering och industri- och konsumentprodukter samt Hybrii-PLC (GV7012) för tuffa miljöer och höga temperaturer. Lösningen med ett enda chip och ett enda kort uppges sänka kostnaderna och energiförbrukningen jämfört med den traditionella metoden som kräver flera chips och kort för att stödja båda standarderna.

GV7011 integrerar en analog front-end, RF, basband, MAC och inbyggt minne. Den innehåller också en mikrostyrkrets (MCU) för lågeffekt energihushållning. GV7011 erbjuder datahastighet på upp till 9,8 Mbit/s i PLC-läge och 250 kbit/s i trådlöst läge. Kretsen är försedd med flera gränssnitt för SPI, Ethernet 10/100 MAC och MII.

GV7012 utvecklades för elektriska fordon.och batteriladdare. Chipet, med en lösning för HomePlug Green PHY PLC, integrerar en analog front-end, basband, MAC, inbyggt minne och en MCU. Den kan hantera upp till 9,8 Mbit/s datahastighet över en kraftledning. GV7012-chipet är också utrustad med SPI, Ethernet 10/100 MAC och MII gränssnitt. Chipet är konstruerat för att uppfylla tuffa förhållanden och fordonsindustrins krav på temperaturområde (-40° C till +105° C).

Båda kretsarna finns tillgängliga idag.

HomePlug Green PHY PLC och ZigBee wireless växer fram som de facto-standarder för smarta elnät, home energy management systems (HEMS) och building energy management systems (BEMS), enligt Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM). Dessutom har International Society of Automotive Engineers (SAE) och de europeiska Automobile Manufacturers 'Association (ACEA) valt HomePlug Green PHY PLC som kommunikationsstandard för det universella laddning system som ger stöd för både AC-laddning och ultrasnabb DC-laddning i elektriska fordon, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.