Nya server- och smartphoneprocessorer från Intel

På Intel Developer Forum i Peking presenterades bland annat den nya produktlinjen med 22-nanometers serverprocessorer för datacentra och ny serverrack-arkitektur, liksom den kommande fjärde generationens Intel Core-processorer.

Kirk Skaugen, chef för Intel PC Client Group, demonstrerade de prestandaförbättringar som den nya arkitekturen i fjärde generationens Intel Core-processorer gjort möjliga. Grafikprestanda i den kommande generationens processorer är upp till den dubbla jämfört med den tredje generationens Intel Core-processorer. Samtidigt är tekniken mer integrerad än tidigare, vilket öppnar för helt nya formfaktorer och designer.
Skaugen avslöjade vidare att alla Ultrabook-enheter baserade på fjärde generationens Intel Core-processorer kommer att vara utrustade med både touch-teknik och Wireless Display (WiDi), som gör det möjligt att sända bild och ljud trådlöst och högupplöst till exempelvis en tv.
IDF dag ett avslutades med att Tan Weng Kuan, chef för Mobile Communications Group, Intel China, berättade om hur företaget arbetar med ekosystemet av företag i den mobila sektorn för att leverera de bästa möjliga smartphone- och pekdatormodellerna med Intel Inside. Tan tog bland annat upp Intels kommande fyrkärniga Atom-SoC (system-on-chip), Bay Trail, som när den lanseras i slutet av året kommer att ge dubbla prestanda jämfört med dagens Intel-processorer för pekdatorer. Avslutningsvis berättade Tan om en Intel Atom-SoC med arbetsnamn Merrifield. Den kommer att levereras till företagets kunder i slutet av året och kommer att ge ökad prestanda, energieffektivitet och drifttid för smartphones.

Comments are closed.