Nya sensorprodukter från Abacus

Ett franchiseavtal med Measurement Specialties, Inc. förstärker Avnet Abacus sensorportfölj. Det gäller inte minst applikationsspecifika komponenter.

Avnet Abacus har tecknat ett paneuropeiskt distributionsavtal med Measurement Specialties (MEAS), en utvecklare och tillverkare av sensorer och sensorbaserade system. Det nya franchiseavtalet är en väsentlig utvidgning av det befintliga samarbetet mellan de två företagen.
Avtalsvillkoren tillåter Avnet Abacus att agera i hela Europa som en franchisedistributör av Measurement Specialties sensor- och omvandlarprodukter. Dessa produkter mäter fysiska egenskaper som tryck, kraft, vibrationer, vridmoment, läge, temperatur, luftfuktighet, vätskeegenskaper, luftflöde och fotooptik och används vanligtvis som inbyggda i enheter från tillverkare av originalutrustning (OEM) eller som fristående sensorer för provning och mätning för att tillhandahålla kritisk övervakning, återkoppling och kontrollingång.
– Inbyggda lösningar kräver ofta kundspecifika konstruktioner, och ett mycket nära samarbete med kunderna, säger Glen MacGibbon, vice verkställande direktör, Measurement Specialties. Avnet Abacus förstår sensormarknaden och kan ge support till våra kunder från produktutvecklingsfasen hela vägen till leverans.

Comments are closed.