Nya oscilloskop från Tektronix

Farnell säljer nu två nya produkter som Tektronix idag lanserade som de mest mångsidiga och lättanvända oscilloskopen i sin klass.

Under utvecklingen av de nya MDO-oscilloskopen i 3-serien och MSO-oscilloskopen i 4-serien har Tektronix fört dialog med användarna för att identifiera vilka utmaningar de brukar ställas inför, och skapat oscilloskop med funktioner och prestanda som passar alla ingenjörers behov. De nya MDO-oscilloskopen i 3-serien och MSO-oscilloskopen i 4-serien är baserade på den prisbelönta användarupplevelsen som introducerades med MSO-oscilloskopen i 5-serien och 6-serien. Båda har ett mycket intuitivt pekskärmsgränssnitt med samma pekrörelser som används på telefoner och surfplattor, displayen med störst storlek med högst upplösning i klassen samt en modern industridesign.
Typiska användningsområden innefattar inbyggd design och IoT, strömdesign, utbildning, tillverkningsrelaterad testning och felsökning samt serviceinstallation och underhåll.

MDO-oscilloskopet i 3-serien är ett kompakt, mångsidigt testinstrument. Det tar endast upp ett djup på 6 tum på arbetsbänken, samtidigt som den har Tektronix intuitiva användargränssnitt och liknande uppsättning vred och knappar som andra modeller. Den har bland annat:
* Störst display i klassen – 11,6” (1 920 x 1 080 HD-upplösning) kapacitiv pekskärm
* Bandbredd på mellan 100 MHz och 1 GHz
* Möjlighet att lägga till utrustning för spektrumanalys på 1 GHz eller 3 GHz, arbiträr-/funktionsgenerator, digitala kanaler och avkodning, aktivering och sökning via seriell buss

MSO-oscilloskopet i 4-serien har bland annat:
* Kapacitiv pekskärm på 13,3” (1 920 x 1 080 HD-upplösning): den största storleken och högsta upplösningen i klassen med ett nytt läge för staplad display, som automatiskt lägger till och tar bort extra horisontella ”vågformssnitt” (extra gradnät) när vågformer skapas och tas bort, vilket gör att man inte behöver kompromissa med precision och synlighet lika mycket.
* Bandbredder på mellan 200 MHz och 1,5 GHz
* Branschledande vertikal upplösning genom 12-bitars ADC:er som ger 16 gånger bättre vertikal upplösning än traditionella 8-bitars ADC:er. Detta gör det möjligt för användare att fånga upp signaler som är av intresse samtidigt som det minimerar effekterna av oönskat brus.
* Sex ingångskanaler, för att undvika införandet av ett andra oscilloskop för komplexa användningsområden såsom inbyggda system eller nätaggregatsdesign.

Comments are closed.